16 maart 2013 - door ★

Brijkey Beat: reactie AlascA

“Vogels van verschillende pluimage” 

Voor mij is het bovenstaande spreekwoord toepasselijk bij het zien van de Brijkey Beat reeks.

Een dorp, gezegend een uitzonderlijk groot aantal artiesten.

Sommigen die hun familiewortels diep in Volendamse bodem hebben, anderen die eerst de toegangscode van het derde klaphek bemachtigden en op hun beurt een stukje vissersdorp-grond gingen bewonen.

Maar niet alleen de ”roots” van de muzikanten zijn uiteenlopend, ook de persoonlijkheden, het uiterlijk en leeftijden zijn erg variërend, dit zie je sterk terug op de – met gevoel en klasse – geschoten foto’s van Marco Bakker.

De AlascA Brijkey Beat foto dateert al van jaren geleden, duidelijk voor mij is dat alleen de foto’s hetzelfde blijven, al het andere verandert door de jaren heen keer op keer.

In de tijd met AlascA ben ik erachter gekomen dat fotografie een echte kunst is waar techniek en ervaring maar enkele aspecten van zijn.

Wij zijn in het verleden door tal van fotografen zowel professionele als amateurs poserend op de kiek gezet, denk aan Koos Breukel, Maarten Corbijn en Marco Bakker.

De foto’s die echt iets uitstralen en indruk maken zijn niet per se de foto’s waar wij er op ons ”best” uitzien danwel het vermogen van de fotograaf om ons ontspannen te laten zijn en het goede moment te pakken.

De persoonlijkheid van de fotograaf en zijn of haar betrokkenheid bij de gefotografeerde(n) speelt een cruciale rol, Marco heeft bewezen dit alles te bezitten en dat zie je heel sterk terug in de Brijkey Beat reeks, complimenten dus!

Wat we als AlascA zijnde ook niet mogen en zullen vergeten is dat de andere man achter dit interessante project Michel Veerman is, hij is het die vanaf dag 1 in ons geloofde en het samen met Johan mogelijk maakte voor ons om in het diepe te springen en het muzikale avontuur aan te gaan.

De rol die Michel in het Brijkey Beat project inneemt is zeer verdienstelijk. Michel kent iedere door Marco vereeuwigde artiest namelijk persoonlijk, de woorden die hij aan de foto’s toevoegt geven het totaal daarom dus ook nog eens een extra dimensie.

Michel idem, complimenten!

William van AlascA

15 november 2013
» Marco.

Lees Meer
15 november 2013
» Marco & Arnold

Lees Meer
14 november 2013
» Brijkeybeatlers

Lees Meer